Emmy Vissers stopt met Little Quilts of Love

Beste Antwerpse quilters,

Hiermee laat ik jullie weten dat ik na lang denken en in overleg ga stoppen met de “Little Quilts of Love“. De reden is dat we ze in en rond Antwerpen niet meer kwijtraken aan de ziekenhuizen. Zij fuseren en werken met het “Berrefonds“. Het is dus overbodig dat wij er maar blijven naaien.

Iedereen bedankt voor de geleverde quiltjes.

Alles wat ik nog in mijn bezit heb, geef ik aan Duffy. Zij zal het zal doorgeven aan de vereniging.

Groetjes,
Emmy Vissers

5 gedachten over “Emmy Vissers stopt met Little Quilts of Love

 1. Klopt, hier liggen nog quiltjes en ik ging die afleveren bij Emmy. Had iemand het idee dat ik die ging achterhouden? Ik ben niet zo mobiel, had de laatste wat anders aan m’n hoofd en ik wist dat Emmy nog wel even verder kon!

  Like

 2. Opgeven is niet nodig, maar als de materniteiten geen interesse hebben, zoals ik van Emmy heb vernomen, kan je hen niet dwingen. Misschien moeten we er eens over nadenken of er geen andere doelgroepen zijn, ik denk bvb aan moeders voor moeders. Er zijn zoveel kansarme gezinnen, die niet in de mogelijkheid zijn om dekentjes voor hun kinderen te kopen.

  Like

 3. Achter de schermen stuurde ik in dit verband aan Duffy letterlijk het volgende bericht:

  “Hierover moeten we volgens mij eerst eens overleggen met een aantal betrokkenen. Het Berrefonds is een vzw, weliswaar met een nobel doel, maar wel met een financieel karakter. Je hoort het in het filmpje “Elke Euro is welkom”. Uiteraard! Zonder regelmatige geldbijdragen barst hun ballon bij de eerste speldenprik uit elkaar. Als sommige hospitalen in Antwerpen liever met zo’n vereniging in zee gaan dan met een belangeloos initiatief van vrijwilligers, dan is dat hun beslissing. Er zijn nog veel steden in Vlaanderen, Wallonië, Europa en ver daar buiten die nog steeds Little Quilts of Love met open armen in ontvangst nemen. Mits de juiste benadering denk ik dat er naast het Berrefonds, zelfs in het Antwerpse nog vraag is naar miniquiltjes voor pasgeborenen die niet of niet lang geleefd hebben.

  Uiteraard moet je niet lijdzaam afwachten tot de hospitalen om nieuwe voorraad vragen. Neen, je moet er proactief tegenaan gaan. Vrijwilliger(ster)s aanspreken om LQoLs te maken; bestaande contacten onderhouden met de materniteiten van de hospitalen; …

  Opgeven is géén optie!”

  Like

  • Op de website van BQV lees ik trouwens dat Thérèse Keppels (regio Herentals) de tweede contactpersoon is voor LQoL in de Provincie Antwerpen. Stopt zij er ook mee? Stopt BQV ermee in heel België?

   Like

   • En dit is het antwoord dat ik naar Wouter in een e-mail gestuurd heb.
    Hallo Wouter, het thema is al meerdere malen besproken ook in het nationale bestuur. Emmy heeft al meermaals mails gestuurd naar de ziekenhuizen in het Antwerpse en krijg geen antwoord of bedank maar wij hebben het Berefonds. Indien ze er terug behoefte aan hebben zullen wij met plezier weer helpen. Maar het heeft geen zin om quiltjes te maken in de hoop dat. Het gaat dan ook nog om waar moeten we met heel die voorraad blijven. Geloof me alles wat je voorgesteld hebben we al een paar jaar gedaan, zonder resultaat. Ik weet dat andere provincie wel nog steeds afzet hebben en ook in Hofstade worden er nog quiltjes gemaakt. Maar wij hebben na rijkelijk overleg besloten er mee te stoppen. Dus onze beslissing hierin is genomen. En dit heeft zeker niets te maken met zomaar opgeven.Ik heb ook nog een vraagje. Ik zie in de CC dat je deze mail naar Emmy en dat is ok, maar ook naar Britt Vandendranden en Sommeke hebt gestuurd. Wat hebben zij er mee te maken? We weten dat Sommeke nog quiltjes liggen had en dat ze die naar Emmy zou brengen, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Als ze mij die quiltje bezorgt dan wil ik ze heel graag meenemen naar de vergadering om daar door te geven aan de andere provincie.
    Ik vind het wel vreemd dat dit in vraag gesteld wordt nog voor dat het op de website is geplaatst.
    Het is niet de bedoeling autoritair te zijn of iets te willen dicteren als dit een gezamenlijke beslissing is. Het is een beslissing die Emmy in overleg met een aantal andere quilters heeft genomen. Wij spreken niet voor andere en zeker niet voor heel België.
    Dit heeft enkel te maken met de beslissing van Emmy. Als er kandidaten zijn die het werk van Emmy wil overnemen mogen zijn zeker op onze steun rekenen en kunnen ze best met Emmy contact opnemen.

    Like

Reacties zijn gesloten.