Project 70273

Voor de dames die het wensen, stelt Martine Chapuis ons voor een “atelier” te houden voor het “Project 70273”. Dit project werd ontworpen door Jeanne Hewell Chambers: een Amerikaanse quiltster die een gehandicapte zus heeft.

In enkele woorden: tussen januari 1940 en augustus 1941, hebben de Nazis 70273 personen gedood die lichamelijk of mentaal gehandicapt verklaard werden door drie dokters, die elk een rood kruis op de medische fiche plaatsten. Die mensen werden gebruikt als proefkonijnen om de gaskamers te testen.

Het doel van Jeanne Hewell Chambers is 70273 blokken te verzamelen uit de hele wereld om ieder van deze personen te herdenken.

De regels:

 • 3 blokafmetingen (naar keuze):
  8,9x 16,5 cm
  16,5x 24,1 cm
  24,1x 31,8 cm
 • Een basis stof wit of heel licht gebroken wit (bedoeld is het wit van een vel papier)
 • Rode Stof, lint, wol, borduur, kant, … (= de kruissteken op het papier)

Het doel van deze avondactiviteit: het maken van twee blokken. Martine zal tot uw beschikking staan voor alle uitleg.

U zult een artikel over dit project in de volgende Quilt Info vinden of op internet (bvb op Facebook: de Franse groep “Le projet 70273”). Kijk ook eens op de website van Jeanne Hewell Chambers.

3 gedachten over “Project 70273

   • Hallo Mieke, Ik kan niet op je vraag antwoorden. Misschien kan je best dat vragen aan Martine Chapuis. Haar info staat in de quilt info of op de nationale website. Zij is diegene die het organiseert. Ik hoop dat ik je hiermee verder geholpen heb.

    Like

Reacties zijn gesloten.